Magyar stricik állnak angol bíróság elé

2013.10.31. 19:14 Módosítva: 2013.10.31. 19:15

Megkezdődött Nagy-Britanniában, a Hove-i bíróságon azoknak a magyaroknak a pere, akik az ügyészség szerint több mint ötven magyar lányt futtattak Angliában egy kiterjedt prostitúciós hálózatban. Több helyszínen is berendeztek szobákat a lányoknak, az egyiket például a Sussexi Egyetem kollégiumában.

A The Argus beszámolója szerint az ügyben négy magyar, P. Máté, M. Zoltán, T. István, T. Péter és mellettük P. Máténak a Victoria nevű élettársa ül a vádlottak padján, a lányok futtatása mellett embercsempészettel is vádolják őket. Az ügyész szerint a hálózat egy magyar bűnszervezethez is kötődik.

A lányokat, akik közül a legfiatalabb 18 éves volt, repülővel vitték Angliába, ahol erotikus fotókat készítettek róluk, majd klienseket szerveztek nekik, akikkel állítólag az öt vádlott tárgyalt az árakról. 

„A fiatal magyar lányok a legegyértelműbb áldozatok, ami velük történt, az egy sor emberi tragédia, melynek következménye egy életen át kísérteni fogja sokakat″ – mondta az ügyész. Legalább ötven lányt vittek ki dolgozni a vádlottak, az ügyészség szerint ez a szám akár jelentősen többnek is bizonyulhat később.

A banda úgy bukott le, hogy valaki gyanús emailre hívta fel az egyetemi kollégium egyik gondnokának figyelmét. A férfi az erotikus hirdetések fotóin felismerte az épület jellegzetes függönyeit és ágyneműjét. Amikor a férfi vizsgálódni kezdett, megtalálta a szobát, benne egy bugyit és ujjatlan pólót viselő nőre bukkant. Nedves törlőkendőket és egy nagy doboz óvszert is talált a szobában.

A rendőrség ezután vonult ki a helyszínre, egy „provokatívan öltözött″ nőt találtak a helyszínen. Az egyik prostituált a nyomozás során bordélyháznak nevezte a szobát, és bevallotta, naponta akár 15 férfival is lefeküdt.