Máté, Mirella
5 °C
20 °C
Index - In English In English Eng

Saját magát is feljelentette a rendőr

2013.11.05. 10:38

Kollégáit, a rendőrség vezetőit és saját magát is feljelentette az a nemrég felfüggesztett szerb közlekedési rendőr, aki nemrég tudta meg, hogy az ügyészség azért fog vádat emelni ellene, mert büntetés nélkül engedett el egy 0,31 ezrelékes véralkoholszinttel vezető sofőrt – írja a Vajdaság Ma.

Dejan Tadić azért döntött így, mert korábban számos alkalommal pont a čačaki rendőrség vezetőségétől kapott utasítást arra, hogy csak figyelmeztesse az ittas vezetőket, most viszont egy ilyen ügy miatt függesztették fel. Az ügyészség annak ellenére utasította vissza a volt rendőr első feljelentését, hogy Tadić szerint az ügyészség által elrendelt ellenőrzés számos szabálytalanságot talált a rendőrségnél.

Tadić ezért benyújtotta a feljelentés kiegészítését is, amely azokra a bűncselekményekre vonatkozott, amelyeket „a čačaki rendőrség vezetői követtek el a rendőrök által elkövetett bűncselekmények leplezésére”. Tadić saját maga feljelentéséről azt mondta, legalább ötven szabálytalanságot tud magára bizonyítani a járőrlevelek segítségével.