Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Tizenhárman meghaltak az amerikai viharban

2013.11.25. 09:08

Már legalább tizenhárom halálos áldozata van annak a viharnak, amelyik az Egyesült Államok keleti partja felé közeledik – írja az NBCNews. A vihar Texason és Új-Mexikón keresztül halad északkelet felé, veszélyeztetve a közlekedést az év egyik legforgalmasabb időszakában.

A vihar csütörtökön jelent meg délnyugaton, és előbb-utóbb az ország nagy részét érinteni fogja. Ez különösen kellemetlen annak a 43 millió embernek, akik hálaadáskor hosszabb útra indulnak: az utak járhatatlanná válhatnak, a repülés ellehetetlenülhet. Egy dallasi repülőtéren máris háromszáz járatot töröltek.

Utah és Colorado hegyvidékein több helyen harminc centiméter hó esett vasárnap, a utahi Abajo csúcson majdnem 120 centiméter. Csütörtök óta az arizonai Flagstaffben 180 centiméter hó esett.

Új-Mexikóban a veszélyessé vált utakon egy balesetben meghalt egy négyéves kislány, Kaliforniában egy parkoló autóra dőlt egy fa, a benne ülő nő meghalt.

Texasban tizenkét autó ütközött össze, hárman meghaltak. Willie Nelson countryzenész turnébuszát is baleset érte egy hídnál, három zenész megsérült. Bár egyikük sérülése sem súlyos, négy koncertet elhalasztottak. Texasban 11 ezren maradtak áram nélkül vasárnap.