József, Bánk
-6 °C
0 °C

Felgyújtotta régi barátját négy sör miatt

2013.11.25. 16:41

Az ausztrál Gary Stewart Miles azért ölte meg egy barátját, mert megitta utolsó söreit. Tárgyalásán nem vallotta magát bűnösnek.

A tavaly szeptemberben történt gyilkosság előtt a negyvenegy éves Gary Stewart Miles többször figyelmeztette régi barátját, Paul John Stampet arra, hogy ne merészeljen négy doboz söréhez hozzányúlni. Stamp rövid időre húzta meg magát a férfinál, mert ellopták a pénztárcáját.

Miután Miles megtudta, hogy barátja nem bírt ellenállni a söröknek, egy ismerősével együtt brutálisan megverték Stampet, eltörték nyolc bordáját, majd bedobták egy autó csomagtartójába, és egy gyártelepre hajtottak. A megvert férfit sorsára akarták hagyni, ebből végül az lett, hogy egy kanna benzinnel lelocsolták az autót, aztán felgyújtották. A csomagtartóba zárt Stampnek esélye sem volt a túlélésre.

Miles a bíróságon sírva mondta el, hogy korábban sosem tett ilyet, ő maga sem tudja megmagyarázni, hogy miért gyilkolt a sörök miatt. A hétfői tárgyaláson annak ellenére nem vallotta magát bűnösnek, hogy korábban a rendőröknek beismerte a gyilkosságot, és bűntársa is ellene vallott.