Megházasodott az első terhes férfi

2013.12.02. 11:34

Először kötött házasságot Argentínában olyan transzszexuális pár, amelynek egyik tagja sem esett át nemátalakító műtéten – írja az MTI. A „férj” ráadásul hamarosan szülni fog. A 26 éves Alexis Taborda nőként született és nem is esett át nemátalakító beavatkozáson, de a hatóságok saját kérésére férfiként kezelik. Menyasszonya, a 28 éves Karen Bruselario ellenben, bár most már nőként él, férfinek született.

Argentína 2010-ben az első latin-amerikai ország volt, amely engedélyezte a homoszexuálisok házasságát. Két évvel később törvényt hoztak, amely lehetővé tette a transzszexuálisoknak, hogy meghatározzák, férfinak vagy nőnek érzik magukat és ez alapján állították ki hivatalos okirataikat.

A most házasságot kötött Alexis Taborda és Karen Bruselario saját elmondásuk szerint az első transzszexuális ifjú pár, amelynek egyik tagja sem vetette alá magát nemi átalakításnak.

A pár pénteken tartotta polgári esküvőjét, de szeretne templomi szertartást is, ezért e-mailben tájékoztatták történetükről a pápát. A katolikus egyház feje egyelőre nem válaszolt a megkeresésre.