Brutális hóvihar fenyegeti Amerikát

2013.12.04. 16:54 Módosítva: 2013.12.04. 16:56

Nagy kiterjedésű, sarki légtömeg közelítette meg az Egyesült Államokat. Ez már eddig is nagy havazást okozott, de a következő napokban fokozatosan halad dél felé, és több mint 32 millió embert fenyeget, írja az NBC News. Dallas és Denver térségében hatalmas jégviharra és több mint 30 centi hóra számítanak, Chichagoban pedig nagy fagy várható.

A Weather Channel jelentése szerint a sarkköri hideg majdnem az egész ország időjárását érinti, Kaliforniában is nulla fok alá esett a hőmérséklet, ami abban a térségben ritkaságnak számít. De például a minnesotai Duluthban kedden több mint hatvan centi hó eshet, és utána is további 30 centit várnak a meteorológusok. 

A hét végére hatalmas fagyokra és ónos esőre számítanak, miután az sarkköri hideg levegő találkozik a Mexikói-öböl felől érkező nedves levegővel, így a közlekedés sok helyen teljesen megbénulhat.

Hétvégére Magyarországra is megérkezhet az igazi tél, pénteken több felé lehet havazásra és erős szélre számítani. Szombaton is viharos szél, hózáporok várhatók erős lehűléssel.