Lövöldözés egy amerikai egyetemen

2013.12.05. 08:53

Két ember meghalt, egy megsebesült egy észak-karolinai egyetemnél történt lövöldözésben szerda este, írja az MTI. Az áldozatok nem egyetemisták és nem is tanárok a rendőrség szerint.

A lövöldözés a Charlotte melletti Wingate egyetemnél történt, az egyetemi várost átszelő utcán, a campus bejáratánál. A sebesültet helikopterrel szállították kórházba. A lövöldözőt még keresi a rendőrség.

Az eset után azonnal lezárták az egyetemi város területét és arra kérték a diákokat, hogy keressenek menedéket a hozzájuk legközelebbi épületekben, zárkózzanak be, oltsák le a villanyt, kapcsolják ki mobiltelefonjaikat és őrizzék meg nyugalmukat.

A rendőrség átfésülte a Wingate egyetem területét, de ott nem talált semmit. A város rendőrparancsnoka később bejelentette, hogy feloldották az egyetemi campus zárlatát. Az incidens körülményei továbbra sem ismeretesek. A lövöldözőről egyelőre semmit sem közöltek a hatóságok.

Két héttel ezelőtt már előfordult, hogy lezárták az egyetem területét. Akkor egy diák hívta a rendőröket, hogy fegyvert látott egy egyetemistánál, aki egy másikkal veszekedett. A rendőrök nem találták meg a fegyvert.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport