2500 repülőjáratot töröltek Amerikában

2013.12.09. 09:15

Az előrejelzések szerint hétfőn elhagyja a hidegfront az USA keleti partját – írja a Reuters. Sok havas, jeges út vált járhatatlanná, Delaware-ben egy hidat is lezártak. Philadelphiában ötven autó koccant össze, egy férfi meghalt, amikor megpróbált kiszállni a kocsijából.

Vasárnap több mint 2500 repülőjáratot töröltek a Flightaware.com portál szerint. Több mint kétezer utas rekedt a dallasi repülőtéren szombat este, de ez javulás az előző napi négyezerhez képest. Vasárnap este már csak ezren tervezték, hogy a reptéren alszanak. A repülőtér sátrakat adott a kisgyerekes családoknak, és zenészeket, arcfestőket, és lufihajtogatókat is kerítettek, hogy szórakoztassák az utasokat.

Az amerikaifutball-meccseket lejátszották, de sok sérülés történt a csúszós talajon. A Baltimore és a Minnesota például mínusz négy fokban meccselt a hófödte baltimore-i stadionban. A mostoha időjárás miatt egyébként elmarad két, vasárnapra meghirdetett, nagyszabású maratoni futóverseny. A dallasi versenyre 25 ezer, a memphisire pedig 20 ezer sportolót vártak.

A középnyugati területeken is havazott, Milwaukee környékén sok közúti baleset történt a hó miatt. Racine megyében húsz autó koccant össze. Délen, Arizona államban háromszáz autó rekedt egy körülbelül 50 kilométeres hegyi szakaszon szombat éjjel.

Tennesseeben hétezer ember maradt áram nélkül, Észak-Texasban 267 ezren jártak így. A hatóságok több államban azt tanácsolták a lakosoknak, hogy vásároljanak élelmiszert, és készüljenek fel a többnapos áramkimaradásra. Arkansas és Tennessee kormányzója a viszontagságos időjárás miatt a hétvégén szükségállapotot hirdetett.