A Yard szerint nem ölték meg Dianát

2013.12.17. 10:33

Nincs olyan hiteles bizonyíték, ami alátámasztaná, hogy Diana walesi hercegnőt, társát és sofőrjét meggyilkolták, vagy hogy a brit SAS-egységnek, azaz a brit hadsereg elitegységének köze lenne a halálukhoz – ezt állítja a Scotland Yard. 

Diana és társai halálára a közvélemény balesetként emlékszik, a gyilkosság híre augusztusban, a 16. évfordulón kezdett terjedni. Sue Reid írónő ugyanis az elmúlt években tanulmányozta a bizonyítékokat, beszélt a szemtanúkkal és a hozzátartozókkal, majd arra jutott, hogy Dianát, párját és sofőrjét egy katona ölte meg 1997. augusztus 31-én.

A híreket a brit sajtó felkapta, és állítólag ezzel tönkretették a különleges egység egy orvlövészének házasságát. A katona szülei ezért először a katonai hatóságokat, majd a londoni rendőrséget kérték, hogy vizsgálják ki az ügyet. A szülők a fiú becsületességét kérdőjelezték meg, aki egy másik katona hadbírósági ügyében tanúskodott. Ez a katona ugyanis azzal kérkedett, hogy a titkos egységük állt a halálok mögött, írta a Sunday People napilap, amely nem nevezte meg forrásait, sem a katonákat, de a szülők hétoldalas, kézzel írt levelét összefoglalta.

És ez ügyben cáfolt hétfőn a hivatal. Igaz, nem zárták ki, hogy a titkos SAS-egység kapcsolatba hozható a halállal, de azt megfogalmazták, hogy nincs egyértelmű bizonyíték sem, ami ezt alátámasztaná, írja a CNN.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport