Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Tiltakozások zavarták Obamáék vakációját

2013.12.29. 00:00

Szombaton kisebb tiltakozó megmozdulások zavarták meg kétszer is az amerikai elnök nyugalmát Hawaii Oahu szigetén, a Kailua nevű településen, ahol Barack Obama családjával házat bérelt két hétre – idézi az MTI a  brit hírügynökséget.

Az elnök autókonvoját szombaton pár tucat tüntető várta az út mentén, amikor hazatérőben volt a reggeli edzésről, a tengerészgyalogság közelben lévő támaszpontjáról. A tüntetők feliratokat mutogattak, amelyeken egyesek a pilóta nélküli harci repülőgépek bevetése ellen tiltakoztak, mások a Guantánamói-öbölben lévő különleges börtön azonnali bezárását követelték vagy éppen a genetikailag módosított élelmiszereket utasították el.

Az előző este 27-en tiltakoztak a készülő csendes-óceáni kereskedelmi partnerségi megállapodás ellen, amelyről az Egyesült Államok több ázsiai és dél-amerikai országgal tárgyal. A tüntetők szerint a megállapodás csak a nagy multik hasznát szolgálja.

A Honoluluban született és gyerekkora jó részét ott töltő Obamát máshol sokkal melegebben fogadták: több százan integettek, tapsoltak és éljeneztek a távozó elnöki konvojnak, miután a család Waikikiben egy díjnyertes japán vendéglőben vacsorázott péntek éjjel.