Ez lehetett volna a tökéletes bűncselekmény

2014.01.02. 19:17

Másfél évig sikerült elbújnia az FBI elől annak az amerikai férfinak, aki 17 millió dollárt, azaz 3,7 milliárd forintot csalt ki befektetőktől – írja a CNN. A 47 éves Aubrey Lee Price-t a nyílt utcán fogták el.

A férfi 2010-ben ünnepelt üzletembernek számított: egy cége tulajdonrészt vásárolt egy bajba jutott bankban. Befektetőinek azt hazudta, hogy pénzüket a bankba fekteti, de ehelyett saját New York-i cégébe tette a pénzt, melyet később saját számláira utalt.

2012-ben került egy szövetségi bíróságra az ügy, de addigra Price-nak nyoma veszett. Barátainak azt mondta, hogy sok pénzt veszített, sőt, egy körlevélben megírta barátainak és üzletfeleinek, hogy öngyilkos lesz: a levél szerint egy floridai kompról készült a tengerbe vetni magát.

Igen ám, de a partiőrség nem találta sehol a testét, ráadásul az utcán is kiszúrta valaki Price-ot Key Westben. Bár ekkor még nem fogták el, az FBI nyilvánosságra hozta, hogy Venezuelában és Guatemalában is van birtoka, és egy ötméteres hajója is van – a hatóság arra gyanakodott, hogy a levéllel Price csak megpróbálta félrevezetni a nyomozókat és környezetét. Ennek ellenére egy évvel ezelőtt egy floridai bíróság halottnak nyilvánította.

Az FBI 20 ezer dolláros, azaz 4,3 millió forintos nyomravezetői jutalmat ajánlott fel, az még nem derült ki, hogy ezt most megkapja-e valaki. Price ellen vádat emeltek, ha bűnösnek találják, akár 55 évet is kaphat (két vádpontért külön külön 30 és 25 évet). 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport