Csallóközben vannak a halálutak

2014.01.04. 21:32

Az ország déli részén, főleg Dunaszerdahely környékén vannak Szlovákia legveszélyesebb útjai, írja a Bumm.sk a rendőrség és a belügyminisztérium közös sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján.

Tavaly 223 ember halt meg Szlovákiában közúti balesetben. Ez a szám a korábbi évekhez képest kifejezetten alacsonynak számít. 1966 óta, mióta vezetik a kimutatást, soha nem volt még ilyen kevés halálos áldozat. A 223 ember között 64 gyalogos és 17 biciklis volt. A sérültek és a balesetek száma is csökkent tavaly 2012-hez képest. Összesen 13 570 közúti baleset történt 2013-ban.

A Bumm.sk cikke szerint a legkevesebb halálos baleset Pozsonyban történt, összesen 15, de kiugróan rossznak számít Zsolna és Nagyszombat megye, 40 illetve 39 halálos áldozattal.

Ľubomír Ábel rendőrfőkapitány-helyettes szerint Nagyszombat déli járásai rontják a statisztikát, itt történik a legtöbb baleset, ahol nincs sem biztonságosnak számító autópálya, sem gyorsforgalmi út. A legrosszabb helyzetben Dunaszerdahely van, tette hozzá. A rendőrfőkapitány-helyettes szerint a kamionforgalom is felelős a helyzetért. Zsolna megyében a Csacára és Sztrécsénybe vezető két út túlterheltségét hibáztatják.

Abban reménykednek, hogy ha elkészül az autópálya, radikálisan csökkenni fog a balesetek száma. A rendőrfőnök-helyettes azt ígérte, hogy a veszélyes helyeken addig is több lesz a megelőző akció.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport