Fogyott és csökkent a koleszterinje a gyorséttermi evésektől

2014.01.06. 21:38

Félrevezető egy iowai tanár szerint a Super Size Me című dokumentumfilm konklúziója: ő megismételte a híres-hírhedt kísérletet, és nemcsak, hogy lefogyott, de még a koleszterinszintje is helyrerázódott három hónap alatt.

A Super Size Me-ben Morgan Spurlock rendező 20 amerikai városban készített interjút szakértőkkel, miközben saját magával is kísérletezett: egy hónapon át csak McDonald's-ételeket evett, és három egyszerű szabályhoz tartotta magát:

  • 1. Nincs válogatás: csak azt eheti, ami ki van rakva a pultra (beleértve a vizet is).
  • 2. Semmi extra adag, hacsak nem ajánlják fel.
  • 3. Nincs kifogás: legalább egyszer meg kellett ennie minden, a menüben szereplő fogást.

Ezt tesztelte most újra az iowai tanár. A Gawker szerint John Cisna 37 fontot, azaz 16,7 kilót fogyott, de még a koleszterinszintje is leesett 249-ről 170-re.

Cisna sikerének az volt a titka, hogy nem véletlenszerűen azt ette, ami megtetszett neki, hanem tudatosan válogatott a menük közül diákjaival, akik a McDonald's által nyilvánosságra hozott tápértékadatok alapján állították össze az étrendjét. Például napi 2000 kalóriánál sosem evett többet, közben pedig sokat gyalogolt.

„Bármilyen ételt ehetek a mekiben, ha a nap többi részében észnél vagyok és kiegyensúlyozom” – nyilatkozta Cisna, aki szintén dokumentumfilmet csinált a saját mcdonald'sos étrendjéből.