11:00, November 27.
Japán 0
Costa Rica 0
Ahmad bin Ali Stadion E csoport
14:00, November 27.
Belgium 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
17:00, November 27.
Horvátország 0
Kanada 0
Kalifa Nemzetközi Stadion F csoport
20:00, November 27.
Spanyolország 0
Németország 0

Ördögüző tréningeket indít Vatikán

2014.01.08. 20:01 Módosítva: 2014.01.08. 20:04

Az olasz és a spanyol katolikus egyház egyre több papot oktat ördögűzésre az okkultizmus felerősödése miatt, írja az Independent. 

A milánói egyházmegye nemrég kinevezett hét új ördögűzőt, Szardíniából három papot küldtek Rómába egy ördögűző tréningre, hogy gyógyítani tudják sátánista vagy feket mágiát alkalmazó híveiket. A spanyol katolikusok nyolc pappal neveztek a képzésre, mert egy tanulmány szerint az országban korábban sosem látott szintre emelkedett az ördög által megszállt hívők száma. 

Az egyház szerint azért is szükséges a hivatalos képzés, mert egyre több az önjelölt ördögűző, akik furcsa és korábban betiltott praktikákat alkalmaznak. 

Francesco Bamonte, az olaszországi Nemzetközi Ördögűzők Egyletének elnöke azt nyilatkozta egy olasz napilapnak, hogy az egyházmegyékben egyszerűen nincs elég ördögűzőjük a rengeteg megszállott emberek gyógyítására, akiket azért szállt meg az ördög, mert túl sokat foglalkoztak okkultizmussal. 

A Katolikus Enciklopédia egyébként úgy definiálja az ördögűzést, mint

a démonok és a gonosz szellemek kihajtása személyekből, helyekről, vagy dolgokból, amelyeket megfertőzött a rosszindulat.

Májusban állítólag magáról Ferenc pápáról is előkerült egy videó, amint ördögűz a Szent Péter téren: a felvételen egy tolószékhez kötözött emberhez imádkozik feszülten, miközben a fejét fogja. A Vatikán tagadta ezt, és azt nyilatkozta, hogy csak egy egyszerű imáról volt szó. 

   • Hírek
  • Bankszámla