Szartortát kaptak az eljegyzési bulira

2014.01.09. 08:57

Új-Zélandon nem nézik jó szemmel a cukrászok a smucig kuncsaftokat – aki szarrágó, könnyen pórul járhat.

Az invercargilli Oh Cakes tulajdonosát, Emma McDonaldot a menyasszony testvére kérte fel, hogy készítsen tortát az eljegyzési bulira.

A New Zealand Herald szerint a vásárlónak volt egy 50 dolláros (9000 forintos) kuponja, amiből 30 új-zélandi dollárja (5400 forintja) maradt, miután a tulajdonos egy elszámolási vita után lecsökkentette a kupon értékét.

„Egy harmincdolláros kuponod van, de tortát szeretnél? Hát jó, lássuk csak, van egy ragyogó ötletem hozzá” – írta McDonald a Facebookon, majd egy kupac szarra emlékeztető tortát küldött a bulira.

original
Fotó: via gawker

„Biztosan humoros volt az eredeti szándék, de néha a humor csúnyán célt téveszthet” – nyilatkozta Tim Shadbolt, Invercargill polgármestere.

„A nővérem eljegyzési buliján vagyunk, megkaptuk a tortát. Mindenki szerint undorító” – írta a cukrásznak a megrendelő, miután kicsomagolták a tortát. De a cukrász nem bánt meg semmit: „Azt kapta, amit megérdemelt. A cukrászat a hobbim, az egészet jókedvvel csinálom” – mondta.

Az invercargilli kereskedelmi kamara elnöke szerint az eset nem tesz jót a város renoméjának: „Az emberek azt várják, hogy bármilyen vállalkozás tisztelettel forduljon az ügyfeleihez. A cukrásznak nagy levegőt kellett volna vennie és leállni. Mi az ördögöt képzelt?” – nyilatkozta.