Teréz
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Ledózerolták a volt panamai diktátor házait

2014.01.10. 10:06

Járványveszélyre hivatkozva lerombolták Manuel Noriega bebörtönzött volt panamai elnök elhagyatott házait, amelyekre hosszú évek alatt sem találtak vevőt, írja az MTI. Az előkelő panamavárosi San Francisco negyedben lévő gazdátlan ingatlanok omladoztak, benőtte őket a gaz, és járványokat terjesztő állatok, köztük szúnyogok és patkányok fészkévé váltak, indokolta a lebontást Ricardo Martinelli panamai elnök.

A 2,5 millió dollár értékűre becsült ingatlant évek óta árulta a panamai kormány, de nem talált rá vevőt. Martinelli korábban azt javasolta, hogy az ingatlanon alakítsanak ki emlékparkot, amely arra emlékeztetné az embereket, hogy milyen károkat okozott Panamának Noriega országlása.

Manuel Noriegát 1989-ben amerikai csapatok fosztották meg hatalmától, majd 17 évre bebörtönözték az Egyesült Államokban kábítószer-csempészet címén. A most 79 éves volt tábornokot később Franciaországban is elítélték pénzmosásért, majd kiadták hazájának, ahol most 60 éves börtönbüntetését tölti, amelyet különböző vádak, köztük ellenzékiek meggyilkoltatása címén szabtak ki rá.

Noriega ügyvédje a magántulajdonhoz való jog megsértésének nevezte az épületek lebontását, és közölte, hogy az Emberi Jogok Amerikaközi Bíróságához fordulnak.