Gyárfás
19 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Ezreket telepítenek ki az áradások miatt

2014.01.12. 17:26

Két ember eltűnt, és több mint kétezer-négyszázan hagyták el otthonaikat a hét végén a Fülöp-szigetek délnyugati részén, mivel a két napja tartó heves esőzések elárasztották az alacsonyan fekvő falvakat, és kisebb földcsuszamlásokat okoztak. Liza Mazo, a tartományi katasztrófa-elhárítás illetékese elmondta, hogy a két férfi akkor tűnt el, amikor egyikük Agusan del Norte, másikuk Surigao del Norte tartományban megpróbált átkelni egy folyón.

A heves esőzések négy tartományban is áradásokhoz vezettek, és az egyik szigeten kénytelenek voltak több mint 2400 embert kitelepíteni, írja az MTI. A legtöbben Butuan városát hagyták el, ahol az Agusan folyó 15 alacsonyan fekvő falu elárasztásával fenyegetett.

Az előrejelzések alapján a következő két napban az időjárás javulása várható a távoli tartományban, ahol jelenleg egy keletkezőben lévő trópusi viharnak tulajdonítható a csapadékos időjárás. Elszórtan a Fülöp-szigetek középső részén is voltak esőzések, méghozzá azokban a tartományokban, ahol 2013 novemberében a Haiyan tájfun söpört végig, több mint 6100 halottat és közel 1800 eltűntet hagyva maga után.

A Haiyan tájfun miatt közel négymillió ember menekült el otthonából, és továbbra is ezrek kényszerülnek arra, hogy sátrakban lakjanak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!