Lövöldözés volt egy indianai egyetemen

2014.01.21. 21:35

Egy ember meghalt, amikor valaki lövöldözni kezdett kedden dél körül az indianai Purdue University egyik tantermében, írja a CNN. A rendőrség arról számolt be, hogy egy embert őrizetbe vettek. Az egyetem sms-t küldött a diákoknak, melyben arra kérte őket, hogy keressenek menedéket ott, ahol éppen vannak.

A figyelmeztetést fél kettő körül felfüggesztették, de az EE (electrical engineering - villamosmérnöki) épület, amelyben a lövöldözés volt, zárva maradt, hogy a rendőrök átvizsgálhassák. A kampusz többi része már nyitva van.

Az Abcnews szerint a letartóztatott nem működött együtt a hatóságokkal. Az egyetemi rendőrfőnök, John Cox az eset után röviddel megtartott sajtótájékoztatón azt mondta: úgy tűnik, nem tipikus iskolai lövöldözésről van szó, a fegyveres valószínűleg csak az áldozatát akarta lelőni, célzottan őt, tehát nem tömeges gyilkosságra készült. Rögtön azután elhagyta az épületet, hogy lelőtte. Az áldozat és az őrizetbe vett gyanúsított is férfi.

A személyazonosságukat sokáig nem hozták nyilvánosságra. Az egyetemi újság később a börtönre hivatkozva azt írta: a 23 éves gyanúsítottat Cody Cousinsnek hívják. Az újságba korábban maga Cody Cousins is írt. A férfi a 2014 tavaszi egyetemi beosztás alapján tanársegédként dolgozott.

Az egyetemen tanító Dr. Radácsi Norbert az Indexnek azt írta, a pletykák szerint egy diák lőtte le az előadót, aki demonstrátor volt (az egyetemen tanuló, legalább BA fokozattal rendelkező diák, aki órát is tart). Radácsi az irodájába menekült, és akkor is ott tartózkodott még, amikor felvette velünk a kapcsolatot. Ezt írta a lövöldözésről:

Ma reggel az EE épületen keresztül jöttem át, mivel itt most –12 fok van, és alagút vezet a parkológarázsból az EE épületbe. Fél kettőkor lett volna órám az épületben, ami természetesen elmaradt. Elég nagy volt itt az ijedtség, ahogy megkaptam az e-mailt a lövöldözésről, azonnal írtam a kollégáimnak, akik a laborban voltak pont az EE épület mellett. Én az irodámban voltam végig, azóta is ott vagyok, ami a Pharmacy épület alagsorában van. Bezárkóztunk a kollégáimmal. A kollégák a másik épületben, akik a laborban voltak, szintén bezárkóztak, lekapcsolták a villanyt, és elbújtak, ami azért volt szükséges, mivel a laborok ajtaján van egy kis ablak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport