2 millió forintnyi Viagrát loptak el

2014.01.22. 10:58

2 millió forintnyi (6000 font) Viagrát loptak el a brit védelmi minisztériumtól 2007 óta. De nem csak a potencianövelő volt népszerű a tolvajok körében, lába kelt egy nukleáris tengeralattjáró egyik berendezésének és egy ipari mosógépnek is. Összesen több mint 2,5 milliárd forint értékben loptak el dolgokat a minisztériumtól, írja a Russia Times.

Száz szurony, töltények ezrei, egy kamion, radiátorok  és egy ezüstszobor is eltűnt a védelmi minisztérium különböző telephelyeiről. A lopások különösen 2009–2010-ben voltak gyakoriak. Ebben a két évben összesen csaknem egymilliárd forintnyi katonai eszközt loptak el tolvajok.

Az adatokat maga a minisztérium hozta nyilvánosságra, miután a parlament erre vonatkozó kérdést tett fel az egyik illetékes konzervatív képviselőnek. Az eltűnt katonai eszközökre azóta irányul nagyobb figyelem, hogy egy főtörzsőrmestert 20 hónap börtönre ítéltek a múlt héten, amiért az eBayen megpróbálta eladni a brit hadsereg éjjellátó szemüvegeit, 42 millió forintért.

A minisztérium szóvivője szerint mindent megtesznek a tolvajok megtalálásáért, és súlyos büntetéseket szabnak ki a lopásokért. A szóvivő azt is hangsúlyozta, a Viagra nemcsak potenciaproblémákra jó, hanem sokszor használják alacsony vérnyomás és hegyibetegség kezelésére is.