Hat rendőr védte a biciklist, mind meghalt

2014.01.22. 21:44

Lőtt sebbel került kórházba az a spanyol biciklis, akit Beludzsisztánban próbáltak elrabolni. A 27 éves férfi világkörüli biciklitúrája részeként jutott el Pakisztán legnagyobb tartományába, az őt kísérő rendőrök közül hatan belehaltak a merényletbe.

Javier Colorado a Guardian szerint Kvettába, a tartomány székhelyébe tartott, amikor megpróbálták elrabolni. Hat kísérője meghalt a tűzharcban, öten pedig megsérültek. Colorado a spanyol hatóságok szerint szerdán elhagyhatta a kórházat.

Beludzsisztánban tálib fegyveresek mellett szeparatista lázadók is harcolnak. Egy külföldi turista sokak szemében felbecsülhetetlen érték, mert magas váltságdíjat követelhetnek érte.

Colorado családja a helyszínre repült, ők úgy tudják, Javier szeretné folytatni az utat, melynek során Madridból jutott el Törökországon és Iránon keresztül Pakisztánba.

2013 márciusában két cseh nőt raboltak el Beludzsisztánban, ők azóta is fogságban vannak, egy videót is nyilvánosságra hoztak, melyen azt kérik, szabadítsák ki őket.