Robbantottak Kairó központjában

2014.01.24. 06:55

Nagy erejű robbanás történt Kairó központjában péntek reggel: merényletet követtek el az egyiptomi rendőrség központja ellen egy autóba rejtett bombával. Az épület homlokzata leomlott. Legalább négy ember meghalt és ötvenen megsebesültek. A robbantást egyelőre semmilyen szervezet nem vállalta magára. Néhány órával később kézigránátokat dobtak rendőrautókra egy metróállomás közelében.

A bbc.co.uk szerint szemtanúk arról számoltak be, hogy a robbanást követően fegyverropogás lehetett hallani. Az állami tévé által idézett tanúk szerint fegyveresek tüzet nyitottak az épületekre.

Kairó belvárosában, a Gízai tér közeléből füstoszlop emelkedett fel. A helyszínre szirénázó mentőautók érkeztek. A francia hírügynökség egyik tudósítója szerint a központ előtt mély krátert ütött az autóba rejtett pokolgép robbanása.

Néhány órával később újabb robbanás történt, ami egy ember halálát és 15 sebesülését okozta. Az újabb terrortámadás Kairó Dokki negyedében történt. Biztonsági források szerint egy metróállomás közelében mozgó autóból kézigránátot hajítottak az arra haladó rendőrségi járművekre.

Egy harmadik robbanás is történt pénteken a városban, annak célpontja - az előző kettőhöz hasonlóan - a rendőrség volt, de emberéletben nem okozott kárt. A harmadik merényletben egy kisebb erejű, házilagos készítésű bomba robbant fel egy rendőrőrs mellett a főváros délnyugati részén, a gízai piramisoktól körülbelül négy kilométerre.

A kairói merényletet egy nappal a Hoszni Mubarak elnök autokratikus rendszerét megdöntő 2011-es felkelés kezdetének évfordulója előtt követték el.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport