Kettétört egy spanyol trágyaszállító hajó

2014.02.05. 16:19

Kettétört egy spanyol trágyaszállító teherhajó a francia partoknál szerdán, írja a Reuters. Az ország nyugati, atlanti-óceáni partjánál került viharba a hajó. A hajó motorja meghibásodott, egyelőre nem tudni, hogy mennyi trágya került a tengerbe.

A parton olajszagot lehetett érezni, ezért a legközelebbi település, Anglet polgármestere azonnal életbe léptette a tengeri szennyezés elleni akciótervet, és délután a tenger megtisztítására kiképzett szakemberek érkeztek a helyszínre. A trágya nem szennyező, de 127 köbméter gázolaj is volt a hajó üzemanyagtartályában.

A kettétört hajó egyik fele elsüllyedt, a másik nagy sebességgel indult meg a part felé. Anglet polgármestere értetlenkedett is, hogy a hajó miképpen kaphatott engedélyt a viharban a kikötésre, mert

„Mindenki tudja, hogy a bayonne-i kikötőbe nagyon nehéz behajózni."

A legénység kimenekítésére két helikoptert küldött a parti őrség, egy ember sérült meg a balesetben. A mentést nehezítette a száz (időnként száznegyven) kilométeres szélvihar, ami a nyílt tengeren hatméteres, a partok közelében 10-14 méteres hullámokat is okoz. A környék éppen ezért a francia szörfösök egyik kedvenc helyszíne.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport