Tito megdöbbenne, ha élne

2014.02.05. 21:30

Dobro došli, dragi gledaoci!

Bosznia-Hercegovina Futballhuligánok is bekapcsolódtak azokba az összecsapásokba, amelyeket rendőrök vívtak bezárásra tuzlai helyi gyárak és üzemek dolgozóival. A csetepatéban huszonkét ember, köztük tizennégy rendőr megsebesült. Egyes tüntetők boszniai tavaszt emlegettek, utalva az eredetileg a rossz életkörülmények miatt 2010-11-ben kirobbant arab tavaszra. Tuzla focicsapata, a Sloboda a harmadik helyen áll a másodosztályban.

Szerbia Aleksandar Obradović, a Szerbiai Villanygazdaság (EPS) ügyvezető vezérigazgatója személyesen kért bocsánatot a nisi Tošić, Anisimov és Petković családoktól, mert a szokásos néhány száz vagy ezer dináros számla helyett milliósat kaptak, ráadásul a pravoszláv karácsony előtt, írta a Magyar Szó. (1 dinár kb. 2,7 forint.) A megbeszélés jó hangulatban zajlott. "Nevettünk egyet, amikor megkaptuk az 1,7 millió dináros számlát, és elküldtünk egy e-mailt Zorana Mihajlović energiaügyi miniszternek, valamint az EPS igazgatójának" – mondta például Tošić.

Horvátország Horvát játékost szerződtetett kölcsönbe a Fradi. A 23 éves Mateo Pavlović tavaly nyáron az NK Zagrebtől szerződött a Bundesliga I.-es Werder Bremenbe, ahol az ősszel csak négy meccsen játszott. A németországi igazolása előtt figyelte őt a Bayern München is. Pavlović ötszörös U21-es válogatott.

Koszovó Őrizetbe vették a néhai Ibrahim Rugova koszovói tartományi elnök fiát, Ukét, akit kilenc másik emberrel együtt szervezett bűnözéssel, befolyással való üzérkedéssel és a pristinai olasz nagykövetség kárára elkövetett csalással gyanúsítanak. Rugova a nyolcvanas évek végétől a passzív ellenállást hirdette a szerbekkel szemben, a tartomány függetlenségét végül mégsem ez, hanem a gerillaharcot folytató UCK, illetve Jugoszlávia 1999-es NATO-bombázása hozta meg.

MacedóniaKémiai kasztrálásnak fogják alávetni a kiskorúak szexuális bántalmazása miatt elítélt visszaesőket Macedóniában. Az ország legfontosabb civil szervezete, a Megjasi ugyanakkor a szigorítások ellenére is túl elnézőnek nevezte a jogszabályt, és már az először elítéltek esetében is kötelező kémiai kasztrálást akar.