Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Pokolgép robbant Kijevben

2014.02.06. 17:32

Súlyosan megsérült egy ukrán ellenzéki aktivista, miután egy szatyorba rejtett pokolgép robbant fel csütörtökön Kijevben, a Szakszervezetek Házában, amit az ellenzék használ főhadiszállásként. Ellenzéki források szerint a férfi egy „gyógyszerek“ feliratú dobozt nyitott ki, mire az ott elrejtett robbanószerkezet működésbe lépett.

A kórházba szállított férfinak a robbanás miatt az egyik kézfejéről több ujja leszakadt, és a szeme is megsérült, írja a Liga.net ukrán hírportál. Az ellenzéki aktivisták a robbanás helyszínéhez nem hívták ki a rendőrséget, mivel nem bíznak a hatóságokban. Az ukrán rendőröket egy orvos értesítette, hogy súlyos, eszméletlen állapotban kórházba szállítottak egy ismeretlen korú és lakhelyű férfit a Szakszervezetek Házából. 

Az ukrán sajtó szerint később egy 15 éves ellenzéki aktivista is kórházba került égési sérüléssel a szemén. Feltételezhetően ő is a robbanásban sebesült meg.  

A rendőrség nyomozóit a tüntetők nem engedték be a Szakszervezetek Házába. Egy másik nyomozócsoport a kórházban várja, hogy a súlyosan sérült férfi magához térjen, és vallomást tegyen. A Szakszervezetek Házában lévő tüntetők maguk vizsgálják, milyen fajta robbanószerkezet volt a dobozban. Egyelőre nem tudják, ki vitte be a dobozt az épületbe.