Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A független Skócia nem lehet EU-tag?

2014.02.16. 12:30

„Lehetetlennek bizonyulhat" a független Skócia csatlakozása az Európai Unióhoz – mondta vasárnap Londonban az Európai Bizottság elnöke. 

José Manuel Barroso a BBC vasárnapi politikai magazinműsorában megerősítette azt az álláspontját is, hogy az unión belüli szabad munkaerő-áramlás – a brit kormány szándékaival ellentétben – semmiféle újratárgyalás részét nem képezheti – írja az MTI.

Barroso a skót függetlenségi törekvésekkel kapcsolatban kijelentette: ha egy új ország kiválik egy jelenlegi EU-tagállamból, és önállóan csatlakozni kíván az unióhoz, akkor csatlakozási kérelmet kell benyújtania, és ezt az összes többi tagállamnak egyhangúlag jóvá kell hagynia. „Ezt rendkívül nehéz lenne elérni, sőt lehetetlennek is bizonyulhat" - fogalmazott az Európai Bizottság elnöke. Skóciában idén szeptemberben tartanak népszavazást az esetleges függetlenné válásról.