Árpád
-2 °C
4 °C

Gyerek is meghalt a pakisztáni robbantásban

2014.03.01. 12:10

Három pokolgép robbant szombaton Pakisztán északnyugati részén, Pesavartól 30 kilométerre, a tálibok fellegváraként ismert félautonóm törzsi terület határán, írja az MTI. Tizenketten meghaltak, köztük egy gyerek. A tizenegy felnőtt egy félkatonai csapathoz tartozott, ők egészségügyi önkéntesek konvoját kísérték. Az önkéntesek gyermekbénulás elleni oltást kínáltak az ott élőknek.

Pakisztánban ez már a sokadik támadás volt oltási kampányok résztvevői ellen. Néhány vallási vezető és iszlamista felkelők hatására több ezer szülő utasítja el Pakisztánban a gyereke beoltását. A bizalmatlanságot súlyosbította, hogy Oszama bin Laden családtagjainak DNS-mintáihoz egy hepatitisz elleni kampány során jutott hozzá az amerikai hadsereg.

A gyermekbénulást a világ jó részén az 1950-es évek közepére sikerült legyőzni. Pakisztánban, Afganisztánban és Nigériában azonban újra és újra felüti a fejét. A WHO szerint tavaly 91 megbetegedést jelentettek Pakisztánban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?