Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

1,3 millióban buliztak a riói karneválon

2014.03.02. 18:47

1,3 millió ember táncolt Rio de Janeiro utcáin vasárnapra virradóra, a riói karnevál első hétvégéjén.

Sao Paolóban tízezrek követték a Gavioes da Fiel szambaiskola parádéját, ami idén a labdarúgó-világbajnokságok története legeredményesebb futballistájának, a 38 éves brazil Ronaldónak a karrierjét idézte meg kocsijaival, jelmezeivel.

Három hónappal a Brazíliában tartandó labdarúgó-világbajnokság előtt a Sao Paoló-i szambaiskola projektjébe bekapcsolódtak a világbajnokság helyi rendezői is, sőt még Corinthians város csoportja is, ahol a néhány éve visszavonult, kétszeres világbajnok futballista a sportkarrierjét kezdte hároméves korában.

A szambaiskola öt kocsiján és sok táncos jelmezén idézte fel Ronaldo karrierjét: az egyik kocsi a gyermek Ronaldónak állított emléket, aki egy riói favelában látott napvilágot. Egy másik a nagy európai futballkluboknál - PSV Eindhoven, FC Barcelona, Real Madrid, AC Milan) elért sikereire, egy harmadik az 1994-es és 2002-es világbajnokságokra és az 1997-es és 2002-es Aranylabda-díjakra emlékezett.

A karneváli nyitó hétvége nem múlt el áldozatok nélkül Brazíliában. Az ország északi részén fekvő Salvador városában lelőttek egy embert. A szomszédos Bolíviában összedőlt egy túlzsúfolt, ideiglenes gyaloghíd egy bolíviai karnevál nyitó felvonulásán, és agyonnyomott négy embert, több mint 60 részvevőt pedig megsebesített.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!