Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

17 millió forintot bukott egy poszt miatt

2014.03.03. 20:23

Egy floridai férfi a lánya dicsekedő Facebook posztja miatt bukott el 80 ezer dollárt, azaz több mint 17 millió forintot, írja a CNN.

A 69 éves Patrick Snay, egy floridai felkészítő iskola volt igazgatója beperelte életkor miatt diszkriminációért munkahelyét, ahol a lánya is tanult, amikor nem újították meg a szerződését. 10 ezer dollárt nyert az iskolától bérpótlékként és még 80 ezret, peren kívüli egyezség keretében. A Gulliver még az ügyvédeinek is kiállított egy 60 ezer dolláros csekket.

Az egyetlen feltétele a megállapodásnak az volt, hogy betartsa a titoktartási nyilatkozatot, és ne mondja el senkinek, hogy pénzt kapott az iskolától.

Ez azt jelenti, hogy a lányának sem mondhatta volna el, de mivel a férfi szerint az iskolában lányán álltak bosszút a per miatt, aki emiatt lelki sérüléseket szenvedett, ezért a feleségével fontosnak érezték, hogy ő is tudjon a győzelemről.

Dana Snay így nem sokkal a megállapodás után arról dicsekedett egy posztban a Facebookon, hogy:

Apa és anya megnyerte a pert, ezért most már hivatalosan is a Guillver fizeti az európai vakációmat idén. KAPJÁK BE!

Az iskola bírósághoz fordult, aki elmarasztalta Snay-t, mert az megsértette az egyezséget, azzal, hogy pontosan azt az egy dolgot tette, amit szerződésben kötöttek ki, hogy nem szabad.

Ezzel Dana posztja erős pályázó a minden idők egyik legdrágább Facebook-állapota címre.

Snay azóta a floridai Riviera felkészítő iskola új igazgatója.