Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Hátbaszúrták Ungvár új polgármesterét

2014.03.04. 23:41

Késsel támadta meg egy férfi Ungváron Viktor Scsadej megbízott polgármestert, és súlyosan megsebesítette, adta hírül a mukacsevo.net munkácsi hírportál.

A jelentés szerint a megbízott polgármester 21 órakor hagyta el hivatalát autójával, és észrevette, hogy követik. Egy bár előtt leparkolt, ahogy a másik autó is, amiből egy férfi szállt ki. Mobiltelefonon beszélt, és sapkát viselt, de arcát nem takarta el. Amikor Scsadej a szórakozóhely felé indult, és elhaladt mellette, a férfi hátulról deréktájon megszúrta.

A polgármestert az ungvári városi kórház intenzív osztályára szállították, az orvosok szerint nincs életveszélyben. Az ungvári rendőrség szerda reggelre ígért részletes tájékoztatást az ügyben.

Az ungvári városi önkormányzat képviselői egy hete bízták meg a város vezetésével a 2004-es narancsos forradalom idején játszott szerepe miatt kárpátaljai Che Guevaraként emlegetett Viktor Scsadejt, az utóbbi hónapok ungvári tüntetéseinek egyik vezetőjét, miután lemondatták az előző polgármestert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?