Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pedofilképek miatt tartóztatták le a brit pornószűrős tanácsadót

2014.03.04. 14:00

Lemondott David Cameron brit kormányfő egyik magasrangú tanácsadója, miután pedofilképek birtoklása miatt letartóztatták – írja az Independent. Az ügy érdekessége, hogy Patrick Rock részt vett a brit internetes pornófilterekről szóló javaslat kidolgozásában.

A 62 éves férfi a konzervatívok tanácsadója volt évtizedek óta, David Cameront a kilencvenes évek óta ismeri, amikor együtt dolgoztak Michael Howard belügyminiszter alatt. 2011-ben kezdett a miniszterelnöknek dolgozni.

A kormányfő irodája február 12-én vette észre a pedofilképet, azonnal értesítették a hatóságokat, akik átvizsgálták az egész számítógépes rendszert.

„David Cameron régóta ismerte Patricket, soha nem gondolta volna, hogy ilyesmibe keveredhet″ – nyilatkozta a miniszterelnök egy közeli ismerőse.