Natália
1 °C
7 °C

2060-ig teherbe eshet halott férjétől

2014.03.06. 20:08
Nyert a Legfelsőbb Bíróságon az az angol nő, aki halott férje spermájának további tárolásáért harcolt.

A 28 éves birminghami Beth Warren férje rákos volt, de mielőtt sugárkezelést kapott volna, levetette a spermáját, hogy ha ő meghalna, a nő felhasználhassa azt, amennyiben gyereket szeretne. Warren Brewer két éve halt meg, halála előtt hat héttel, a kórházban házasodtak össze párjával, akivel már nyolc éve voltak együtt. 

Bár a férj engedélyt adott arra, hogy felhasználják a spermáját, özvegye még mindig úgy érzi, hogy nem áll készen a gyermekvállalásra. Mint mondta, nem tudja, milyen lenne a gyereknek apa nélkül felnőnie, akit sohasem láthatna. Viszont a spermabank ezt nem méltányolta, és közölte, hogy a férj beleegyezése nélkül nem tárolhatják tovább a spermát, ugyanis a szabályok szerint azt néhány évente újra meg kellene erősítenie.

Beth Warren a bíróságon támadta meg a határozatot, ami neki adott igazat. Férje spermáját 2060 áprilisáig tárolnia kell a klinikának.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?