Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Két embernek is sikerült megúsznia a maláj légitragédiát

2014.03.08. 19:03

Bár szerepeltek az utaslistán, mégsem volt a Malaysia Airlines eltűnt utasszállító repülőgépének fedélzetén egy osztrák és egy olasz állampolgár, akiknek az útlevelét korábban ellopták.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó Boeing 777-200-as típusú gép helyi idő szerint szombat hajnalban, mintegy két órával a felszállás után tűnt el, fedélzetén 227 utassal és 12 fős személyzettel. Az első hírek arról szóltak, hogy az utasok között volt egy olasz és egy osztrák állampolgár is, de ezt a hatóságok cáfolták.

Az osztrák külügyminisztérium közölte, hogy az eltűntnek hitt 30 éves Christian Kozel Ausztriában tartózkodik és biztonságban van. Útlevelét még 2012-ben lopták el Thaiföldön, valaki ezzel a lopott okmánnyal szállt fel a gépre.

Szintén nem volt a gépen a 37 éves olasz Luigi Maraldi, aki az ANSA hírügynökség jelentése szerint jelenleg Thaiföldön tölti szabadságát. A férfinak szintén Thaiföldön lopták el az útlevelét az ANSA szerint, bár ezt az olasz hatóságok nem tudták megerősíteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?