Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megpróbálják kimenteni Julija Timosenkót a tolószékből

2014.03.08. 18:25

Megkezdődött Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök gyógykezelése a berlini Charité kórházban szombaton. Orvosai szerint a súlyos porckorong-panaszokkal küzdő Timosenko a berlini kezeléseket követően ismét képes lesz segédeszközök nélkül járni, de arról csak hétfőn döntenek, hogy megoperálják-e.

Az eddig a harkovi börtönkórházban ápolt, onnan nemrég szabadult ukrán politikus a tervek szerint legalább egy hetet tölt majd a berlini klinikán – írja az MTI. A kezelés költségeit saját maga fizeti, bár ez vélhetően nem fogja megterhelni, mivel egykor Ukrajna egyik leggazdagabb embere volt.

Julija Timosenkót az ukrán parlament döntése alapján február 22-én helyezték szabadlábra. A volt kormányfő hétéves börtönbüntetését töltötte, amelyre 2011 októberében ítélték hivatali hatalommal való visszaélés vádjával. Nyugati jogvédők és politikusok szerint Timosenkót politikai okokból börtönözték be.

A börtönben Timosenko folyamatos gerincpanaszokkal küzdött, állítása szerint szabadságvesztése alatt többször bántalmazták. Szabadulásakor is tolószékben hagyta el a börtönt, és azóta is csak bottal tud járni.