Árpád
-2 °C
4 °C

Az első krími szelfiháború

2014.03.08. 13:48

Üdv a XXI. században, ahol szelfizel a fegyveres katonákkal, akik épp megszállják az országod. - Trevor Pitt / Twitter

Az 1850-es években, a krími háborúban született meg a háborús fotózás műfaja, az Atlantic pedig megtalálta a párhuzamot az ott fotózó első haditudósítók képei, és a mai Instagramozó tömegek között.

Bár a Krím félszigeten most nincs háború, az orosz fegyveres jelenlét és a feszültség így is mély nyomot hagy az ott élőkben, akik mindennapjaik részeként dokumentálják a nemmegszállás jelenségét a katonákkal, a kikötőkben állomásozó hadihajókkal és lezárt repterekkel. 

Sokan közülük kíváncsiságból látogatják meg a környékükön megjelent azonosító nélküli, néma fegyvereseket. A félsziget 2,3 milliós lakosságának háromnegyedét adó oroszok között bőven akadnak, akik üdvözlik a Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint épp humanitárius akciót teljesítő katonákat.

Az eredmény: szelfik, kíváncsi képek gyerekekkel, kiskutyákkal és katonákkal. Bizarr fotók válaszolnak egy furcsa és mindeddig halálos áldozatok nélküli állóháborúra:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?