Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Atommeghajtású tengaralttjárót szerelt, belehalt

2014.03.09. 09:25

Egy indiai hajóépítő munkás meghalt, három társa pedig megsebesült szombaton egy atommeghajtású tengeralattjáró építése során bekövetkezett balesetben, írja az MTI. A Mumbai közelében lévő Visákhápatnam hajógyárában a tengeralattjáró hidraulikus tartályának nyomását tesztelték, amikor a tartály fedelét a túlnyomás lepattintotta, és az rázuhant a munkásokra.

Negyedszer arat a halál az indiai hadiflottánál

A mostani volt idén a harmadik olyan halálos baleset, amely az indiai haditengerészetet érintette. Pénteken szintén egy hajógyárban történt katasztrófa: egy indiai tengerésztiszt halt meg egy gázszivárgás során egy új romboló építése során.

Február utolsó napjaiban Mumbai partjaitól 40-50 kilométerre a felújítása utáni próbaúton lévő, szovjet gyártmányú, Szindhuratna nevű, háromezer tonnás tengeralattjáróban keletkezett sűrű füst, emiatt hét tengerész eszméletét vesztette, két tisztet epdig már csak holtan találtak meg, mire a hajó partot ért. 

Tavaly augusztusban a Szindhuraksak nevű tengeralattjáró süllyedt el a mumbai kikötőben, miután robbanás történt rajta. A legénység mind a 18 tagja meghalt. A 16 éves, orosz gyártmányú hajó szintén nem sokkal korábban tért vissza Oroszországból, ahol átfogó vizsgálaton és felújításon ment keresztül.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?