Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferenc pápa öt napra elvonul

2014.03.09. 17:10

Ferenc pápa a kúria bíborosaival és püspökeivel délután elutazik ötnapos nagyböjti lelkigyakorlatra a Rómához közeli Ariccia városába. Ferenc pápa a Szent Péter téren délben mondott beszédében azt kérte a hívőktől, imájukkal kísérjék őt a lelkigyakorlat napjaiban.

A pápával együtt nyolcvanhárman utaznak busszal az olasz fővárostól harminc kilométerre levő Aricciába, ahol a Szent Pál Társaság Casa Divin Maestro nevű házába költöznek be. Az egyházfő és a kúria tagjai minden reggel együtt miséznek, majd délelőtt és délután elmélkedéseket tartanak a szív megtisztulásáról.

Ferenc pápa döntött arról, hogy pápasága első nagyböjti lelkigyakorlatát elődeivel ellentétben nem a Vatikánban, hanem ennek falain kívül tartsák, írja az MTI. A kúria tagjaival tartott lelkigyakorlatot VI. Pál helyezte a nagyböjti időszakra 1964-ben. A pápa távolléte miatt a március 12-ei általános audiencia elmarad.