Erzsébet
1 °C
4 °C

Halottnak hitt drogbáróval végeztek

2014.03.10. 07:11

A mexikói kormány bejelentette, hogy a szövetségi erők megölték helyi idő szerint vasárnap hajnalban az ország nyugati részén az egyik legnagyobb drogkartell 2010-ben már halottnak nyilvánított vezetőjét.

Tomás Zerón szövetségi főügyész a sajtónak elmondta, hogy Nazario Moreno González drogbárónak, a Knights Templar (Templomos Lovagok) nevű drogkartell fejének holttestét az ujjlenyomata alapján 100 százalékosan azonosították. A hatóságok mindazonáltal elvégeztetik még az ilyenkor szokásos DNS-teszteket is - írja az MTI.

A mexikói kormány 2010-ben egyszer már beszámolt a Michoacán szövetségi állam kábítószerpiacát hatalmában tartó bűnszervezet főnökének tűzharcban bekövetkezett haláláról. Holtteste azonban nem került elő, s a latin-amerikai országban közkeletű feltételezés volt, hogy valójában nem halt meg.

Az alvilágban El Más Loco (A legőrültebb) néven emlegetett drogbáró megölése újabb jelentős győzelem a drogkartellek térdre kényszerítését meghirdető Enrique Pena Nieto mexikói elnök számára.

A latin-amerikai ország legkeresettebb drogbáróját, a hírhedt Sinaloa-drogkartell fejét, Joaquin "El Chapo" Guzmánt februárban tartóztatták le egy közös, amerikai-mexikói akcióban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?