Jenő
-3 °C
6 °C

Nemcsak a magyar orvosok szívnak

2014.03.10. 17:41
Lengyelországban egy kórházi orvos több mint egy hétig volt folyamatosan szolgálatban, és ezzel új negatív rekordot állított fel hazájában.

Ezt állapította meg a lengyel munkaügyi felügyelőség egy országos ellenőrzés során hétfői médiajelentések szerint, jelenti az MTI.

Az ideggyógyász szakorvos a dél-lengyelországi Nowy Sacz körzeti kórházában napközben betegeket gyógyított, éjjel pedig készenléti ügyeletet látott el - összesen 175 órán keresztül.

Egy korábbi ellenőrzés egy másik orvos esetében 120 órás szünet nélküli szolgálatot állapított meg.

A munkaügyi felügyelőség országosan több mint 300 egészségügyi létesítményt vizsgált meg, miután sok orvos panaszt tett rendkívüli túlterheltség miatt. 

Sokan több mint 96 órát dolgoznak hetente, mert krónikus orvoshiány van, idézte a lengyel Metro újság a munkaügyi felügyelőség zárójelentését.

Lengyelországban átlagosan 2,2 orvos jut 1000 lakosra, míg az EU-átlag 3,5. Sok végzős orvostanhallgató Nyugatra megy dolgozni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?