Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

3 éves gyerek esett egy maffialeszámolás áldozatául

2014.03.18. 11:37

Egy hároméves kisgyerek, az édesanyja és a nő élettársa halt meg a dél-olasz Taranto autósztrádáján, amikor fegyveresek tüzet nyitottak az autójukra. A rendőrség szerint maffiagyilkosság történt, írja az MTI.

A gépjárművet a 30 éves Carla Maria Fornari vezette. A hátsó ülésen ült barátja, a 43 éves Cosimo Orlando, ölében a nő előző kapcsolatából született 3 éves kisgyerekkel. Még egy 6 és egy 7 éves gyerek is utazott az autóban, ők túlélték a támadást. A csendőrök a kocsiban összekuporodva találták meg őket.

A merénylet a Taranto és Reggio Calabria közötti sztrádaszakaszon hétfőn késő este történt, amikor az út szinte teljesen kihalt volt. A csendőrséget a később arra haladó autósok értesítették. Úgy tűnt, mintha az áldozatok járműve balesetet szenvedett volna, és kisodródott volna a sztráda szélére. A gyilkosság körülményeit kivizsgáló nyomozók arra jutottak, hogy a gyilkosok autóval üldözték a járművet, megelőzték, megállították, majd tüzet nyitottak rá. Tizenöt lövedék hatolt be az autóba néhány méteres távolságról. A nő, a férfi és a legkisebb gyerek azonnal meghalt.

A hatóságok szerint bosszúról vagy leszámolásról lehet szó. Az agyonlőtt Cosimo Orlando gyilkosságért 13 évet volt börtönben, büntetése maradék részét szabadlábon töltötte, emellett a dél-olasz Puglia kábítószerpiacának ismert bűnözője volt. Carla Maria Fornari volt férjét 2011-ben szintén kábítószer miatt gyilkolták meg. Őt is autójában lőtték le, majd a járművel együtt felgyújtották.

Az olasz csendőrség hangsúlyozta, hogy a gyermekeket is célba vevő gyilkosság szokatlan kegyetlenséggel elkövetett bűncselekménynek számít a dél-olasz bűnszervezetek történetében.