Orsolya
9 °C
21 °C

3 éves gyerek esett egy maffialeszámolás áldozatául

2014.03.18. 11:37

Egy hároméves kisgyerek, az édesanyja és a nő élettársa halt meg a dél-olasz Taranto autósztrádáján, amikor fegyveresek tüzet nyitottak az autójukra. A rendőrség szerint maffiagyilkosság történt, írja az MTI.

A gépjárművet a 30 éves Carla Maria Fornari vezette. A hátsó ülésen ült barátja, a 43 éves Cosimo Orlando, ölében a nő előző kapcsolatából született 3 éves kisgyerekkel. Még egy 6 és egy 7 éves gyerek is utazott az autóban, ők túlélték a támadást. A csendőrök a kocsiban összekuporodva találták meg őket.

A merénylet a Taranto és Reggio Calabria közötti sztrádaszakaszon hétfőn késő este történt, amikor az út szinte teljesen kihalt volt. A csendőrséget a később arra haladó autósok értesítették. Úgy tűnt, mintha az áldozatok járműve balesetet szenvedett volna, és kisodródott volna a sztráda szélére. A gyilkosság körülményeit kivizsgáló nyomozók arra jutottak, hogy a gyilkosok autóval üldözték a járművet, megelőzték, megállították, majd tüzet nyitottak rá. Tizenöt lövedék hatolt be az autóba néhány méteres távolságról. A nő, a férfi és a legkisebb gyerek azonnal meghalt.

A hatóságok szerint bosszúról vagy leszámolásról lehet szó. Az agyonlőtt Cosimo Orlando gyilkosságért 13 évet volt börtönben, büntetése maradék részét szabadlábon töltötte, emellett a dél-olasz Puglia kábítószerpiacának ismert bűnözője volt. Carla Maria Fornari volt férjét 2011-ben szintén kábítószer miatt gyilkolták meg. Őt is autójában lőtték le, majd a járművel együtt felgyújtották.

Az olasz csendőrség hangsúlyozta, hogy a gyermekeket is célba vevő gyilkosság szokatlan kegyetlenséggel elkövetett bűncselekménynek számít a dél-olasz bűnszervezetek történetében.