Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Meghalt a legelvakultabb gyűlöletkeltő

2014.03.20. 19:56 Módosítva: 2014-03-20 19:57:25

Meghalt Fred Phelps, az amerikai Westboro Baptista egyház vezetője, írja a The Washington Post. Március 19-én, 84 évesen hunyt el a Kansas állambeli Topekában.

A gyűlölködő Westboro Baptista Egyház az USA egyik leghírhedtebb egyháza. Azok közé a keresztények közé tartoznak, akik folyton folyton gyűlölnek valakit és tiltakoznak valami ellen. De azért legjobban a homoszexuálisokat gyűlölök, szinte az egész ideológiájuk eköré épül. Baptistának mondják magukat, de valójában semmi közük a baptista egyházakhoz. 

 Az Topeka székhelyű gyülekezetet Fred Phelps alapította 1955-ben, aki úgy vélte, hogy „a modern militáns homoszexuális mozgalom” veszélyt jelent Amerikára nézve, mivel Isten haragjának teszi ki a nemzetet, akárcsak hajdanán Szodoma és Gomora.

Breivik, az Úr küldötte 

A szervezet 1998-ban vált hírhedtté, amikor a csoport tagjai megjelentek Matthew Shepard temetésén, akit azért kínoztak és öltek meg, mert meleg volt. 2005 óta a csoport olyan amerikai katonák temetésére megy, akiket Afganisztánban és Irakban öltek meg. Azzal érvelnek, hogy a katonák halála egy „igaz” büntetés az amerikai nép ellen, akik köztudottan gonoszak, mert megtűrik a homoszexuálisokat.  Az egyház honlapján szereplő adatok szerint 1991 óta 46228 temetésen demonstráltak.

A logójuk egy fejre fordított amerikai zászló, demonstrációikról pedig a godhatesfags.com című (!) honlapjukon adnak hírt. 

A radikális vallási csoport részt kívánt venni a Norvégiában meggyilkolt áldozatok temetésén is. A norvégiai támadásról szóló közleményükben az állt, hogy Norvégiának bűnbánatot kell tartania, mert házasodhatnak és gyerekeket is fogadhatnak örökbe a homoszexuális párok.

Szerintük azért kellett 77 embernek meghalnia, hogy figyelmeztessék a norvégokat bűneikre, és Breiviket az Isten küldte, hogy tettével döbbentse rá a norvég társadalmat arra, hogy elég volt a fertőből. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?