Meghalt a legelvakultabb gyűlöletkeltő

2014.03.20. 19:56 Módosítva: 2014.03.20. 19:57

Meghalt Fred Phelps, az amerikai Westboro Baptista egyház vezetője, írja a The Washington Post. Március 19-én, 84 évesen hunyt el a Kansas állambeli Topekában.

A gyűlölködő Westboro Baptista Egyház az USA egyik leghírhedtebb egyháza. Azok közé a keresztények közé tartoznak, akik folyton folyton gyűlölnek valakit és tiltakoznak valami ellen. De azért legjobban a homoszexuálisokat gyűlölök, szinte az egész ideológiájuk eköré épül. Baptistának mondják magukat, de valójában semmi közük a baptista egyházakhoz. 

 Az Topeka székhelyű gyülekezetet Fred Phelps alapította 1955-ben, aki úgy vélte, hogy „a modern militáns homoszexuális mozgalom” veszélyt jelent Amerikára nézve, mivel Isten haragjának teszi ki a nemzetet, akárcsak hajdanán Szodoma és Gomora.

Breivik, az Úr küldötte 

A szervezet 1998-ban vált hírhedtté, amikor a csoport tagjai megjelentek Matthew Shepard temetésén, akit azért kínoztak és öltek meg, mert meleg volt. 2005 óta a csoport olyan amerikai katonák temetésére megy, akiket Afganisztánban és Irakban öltek meg. Azzal érvelnek, hogy a katonák halála egy „igaz” büntetés az amerikai nép ellen, akik köztudottan gonoszak, mert megtűrik a homoszexuálisokat.  Az egyház honlapján szereplő adatok szerint 1991 óta 46228 temetésen demonstráltak.

A logójuk egy fejre fordított amerikai zászló, demonstrációikról pedig a godhatesfags.com című (!) honlapjukon adnak hírt. 

A radikális vallási csoport részt kívánt venni a Norvégiában meggyilkolt áldozatok temetésén is. A norvégiai támadásról szóló közleményükben az állt, hogy Norvégiának bűnbánatot kell tartania, mert házasodhatnak és gyerekeket is fogadhatnak örökbe a homoszexuális párok.

Szerintük azért kellett 77 embernek meghalnia, hogy figyelmeztessék a norvégokat bűneikre, és Breiviket az Isten küldte, hogy tettével döbbentse rá a norvég társadalmat arra, hogy elég volt a fertőből. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport