Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Még több halott Venezuelában, Maduro fasisztázik

2014.03.23. 07:49 Módosítva: 2014-03-23 08:20:31

Újabb óriástüntetést és ellentüntetést tartottak Venezuelában szombaton a kormány politikáját ellenzők, illetve Nicolás Maduro elnök hívei, írja az MTI. A korábbi összecsapások sebesültjei közül még ketten meghaltak, az áldozatok száma eddig 33.

A kormányzati önkény, a gazdasági helyzet, a pocsék közbiztonság és a rendőrség brutalitása mellett két ellenzéki polgármester és Leopoldo Lópoz ellenzéki vezető őrizetben tartása ellen is tiltakoztak Caracasban. Megjelent Henrique Capriles, korábbi ellenzéki elnökjelölt is.

A főváros központjában eközben Maduro elnök hívei vonultak fel, a korábbi tüntetések vandalizmusa ellen tiltakozó jelszavakat skandálva. De megjelent maga Maduro is, aki a jobboldalt hibáztatta az országban uralkodó helyzetért, az ellenzéket szélsőséges, újfasiszta nézetekkel, illetve terrorizmussal vádolta.  Fenyegetően azt mondta, az igazságszolgáltatás nem marad el.

A legutóbbi tüntetéseken komolyabb incidens nem volt, de szombaton jelentették be, hogy a korábbi demonstrációk két sebesültje meghalt. A kormányellenes akciók egyik fő helyszínén, a nyugat-venezuelai San Cristóbalban egy fejlövést kapott buszsofőr, az ország középső részében pedig egy 26 éves férfi, aki egy barikádnál lőttek le. Egyébként maga Maduro elnök is buszsofőrként kezdte pályáját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!