Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pápával lazít Obama

2014.03.27. 13:58

Obamaa BBC híre szerint óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy találkozhat a pápával. Igaz csak rövid időre, mert három napos, hollandiai és belgiumi tárgyalássorozata után tudott csütörtökön időt szakítani a római vizitre . Obama a pápa után olasz elnökkel Giorgio Napolitano és Matteo Renzi is találkozik.

A kereszténységgel csak felnőttkorában megbarátkozó amerikai elnök már korábban is áradozott Ferenc pápáról, egy interjúban azt mondta róla, "az Írás szerint élő ember".

Az amerikai delegátussal az elnökkel tartó Ben Rhodes helyettes nemzetbiztonsági tanácsadó szerint Obamára nagyon inspirálólag hatottak Ferenc egyenlőségről és toleranciáról vallott gondolatai. A kölcsönös  tisztelet és "nyugodt" hangulat ellenére azért meg kell jegyezni, hogy a két vezetőnek igen különböző elvei vannak olyan erkölcsi kulcskérdésekről, mint a melegházasság, abortusz vagy a fogamzásgátlás.