5,1-es erősségű földrengés volt Los Angelesben

2014.03.29. 11:14

5,1-es erősségű földrengés volt Kaliforniában, ami közepes erősségűnek számít. A középpont Los Angelestől fél órányira, La Habrában volt, de a városban is lehetett érezni. A Los Angeles Times szerint nem tudni komolyabb sérültekről, de 50 embert ki kellett költöztetni a megrongálódott épületekből. Magyar idő szerint szombat hajnali ötkor történt a földmozgás, de előtte és utána is volt még néhány kisebb lökés.

Az egyik leglátványosabb baleset azokkal az autósokkal történt, akik egy vidéki úton hajtottak, amikor felborult az autó a megcsúszó hegyoldal miatt. Az utasok csak könnyebben sérültek meg.

Himbálódzó csillárokról, falról lezuhanó képekről, és betölt ablakokról is kaptak bejelentést a rendőrök. Egy városban több helyen eltört a vízvezeték, az anaheimi Disneylandben pedig elővigyázatosságból leállították az összes járatot. A Los Angeles-i Walt Disney Koncertteremben viszont a zenekar annak ellenére végigjátszotta az előadást, hogy a színpad fölött kifeszített mikrofonok himbálódzni kezdtek.

Maga a rengés nem volt túl mélyen, ezért aránylag kis terülten hatott.

A helyi idő szerint 9 órakor bekövetkező 5,1-es erősségű rengés előtt volt egy kisebb, 3,6-os rengés, is, amit helyi idő szerint este nyolckor mértek. A szeizmológusok szerint 5 százaléknyi esély arra is van, hogy valójában a pénteki földrengés is csak egy nagyobb, még érkező földrengést előzött meg. Ha tényleg lesz nagyobb rengés, az a következő néhány órától kezdve a következő néhány napig bármikor megtörténhet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport