Aliz
6 °C
14 °C

5,1-es erősségű földrengés volt Los Angelesben

2014.03.29. 11:14

5,1-es erősségű földrengés volt Kaliforniában, ami közepes erősségűnek számít. A középpont Los Angelestől fél órányira, La Habrában volt, de a városban is lehetett érezni. A Los Angeles Times szerint nem tudni komolyabb sérültekről, de 50 embert ki kellett költöztetni a megrongálódott épületekből. Magyar idő szerint szombat hajnali ötkor történt a földmozgás, de előtte és utána is volt még néhány kisebb lökés.

Az egyik leglátványosabb baleset azokkal az autósokkal történt, akik egy vidéki úton hajtottak, amikor felborult az autó a megcsúszó hegyoldal miatt. Az utasok csak könnyebben sérültek meg.

Himbálódzó csillárokról, falról lezuhanó képekről, és betölt ablakokról is kaptak bejelentést a rendőrök. Egy városban több helyen eltört a vízvezeték, az anaheimi Disneylandben pedig elővigyázatosságból leállították az összes járatot. A Los Angeles-i Walt Disney Koncertteremben viszont a zenekar annak ellenére végigjátszotta az előadást, hogy a színpad fölött kifeszített mikrofonok himbálódzni kezdtek.

Maga a rengés nem volt túl mélyen, ezért aránylag kis terülten hatott.

A helyi idő szerint 9 órakor bekövetkező 5,1-es erősségű rengés előtt volt egy kisebb, 3,6-os rengés, is, amit helyi idő szerint este nyolckor mértek. A szeizmológusok szerint 5 százaléknyi esély arra is van, hogy valójában a pénteki földrengés is csak egy nagyobb, még érkező földrengést előzött meg. Ha tényleg lesz nagyobb rengés, az a következő néhány órától kezdve a következő néhány napig bármikor megtörténhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?