Facebookon üzente Ponta, hogy visszavonulna

2014.04.04. 14:03

A politikából való visszavonulása lehetőségét lebegtette meg pénteken egy Facebook-üzenetben Victor Ponta román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) 41 éves elnöke, akire hatalmas nyomás nehezedik pártja részéről, hogy induljon a novemberi államfőválasztáson - írja az MTI.

Novemberben, miután megnyerjük ezt azt utolsó, sorsdöntő csatát elégedett lehetek azzal, amit elértem. És akkor szeretném átadni a helyem a politikában a fiataloknak, olyanoknak, akiket kevésbé viselt meg az utóbbi évek szörnyű politikai rendszere

- írta Ponta, hozzátéve, hogy szeretné bepótolni azt, amitől megfosztotta családját az utóbbi 13 évben. A PSD elnöke több ízben jelezte, hogy túl fiatalnak tartja magát az államfői tisztségre, és szeretné végigvinni 2016-ig szóló miniszterelnöki mandátumát. Elemzők szerint egy esetleges választási kudarc az őszi államfőválasztáson véget vetne Ponta politikai karrierjének.

Ponta új koalíciós kormánya március 4-én alakult meg. Victor Ponta azt követően változtatott a kabinet szerkezetén és politikai összetételén, hogy február végén a liberálisok kiléptek kormányból és ellenzékbe vonultak. A Ponta vezette Szociáldemokrata Párt és két kisebb szövetségese, a Konzervatív Párt és a Románia Haladásáért Országos Szövetség megállapodást kötött az RMDSZ-szel a közös kormányzásról.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM