Fülöp, Evelin
EUR 393,71 Ft
USD 368,51 Ft
13 °C
27 °C

Megerőszakolt diáklány miatt az egész iskolán DNS-vizsgálatot végeznek

2014.04.14. 17:24

Tömeges DNS-vizsgálat kezdődött hétfőn egy francia magángimnáziumban abban a reményben, hogy az intézmény 527 férfi dolgozójának és diákjának mintája alapján kiderülhet, hogy ki erőszakolta meg az iskola egyik lánytanulóját az egyik mosdóban.

Összesen 527 embert vizsgálnak majd meg, közülük 475-en gimnazisták. A kiskorú diákoknak a szülők beleegyezésére is szükség van a DNS-teszt elvégzéséhez. Visszautasítás esetén a hatóságok nem vehetnek mintát, de "azok a személyek, akik nemet mondanak, potenciális gyanúsítottá válnak, esetükben őrizetbe vétel és házkutatás várható" - jelezte az ügyész.

Helyszíni tudósítások szerint a hangulat inkább megkönnyebbülést tükrözött hétfőn, a diákok szívesen vetették alá magukat a nyáltesztnek, abban a reményben, hogy a rendőrség végre megtalálja az iskolatársuk megerőszakolóját.

"Elég fura érzés, hogy itt van közöttünk a megerőszakoló anélkül, hogy tudnánk, hogy ki az. Ez még rosszabb lehet a lányok számára" - mondta az egyik diák a France Info hírrádióban.

Sötétben támadott

A támadás 2013. szeptember 30-án történt: az iskola egyik 16 éves lánytanulóját az oktatási intézmény egyik mosdójában teljes sötétségben megerőszakolták, így a sértett a támadójáról nem tudott részletes személyleírást adni. A ruháján azonban találtak egy ismeretlen férfitól származó DNS-mintát. A vizsgálatot ezért az összes olyan férfin és fiútanulón elvégzik, aki a bűncselekmény időpontjában az intézményben tartózkodott. Az 527 eredményt pedig összehasonlítják az ismeretlen eredetű mintával.

Az iskolában 15 civil ruhás rendőr végzi a mintavételt. A tanulókon kívül 31 tanárt és 21 technikai és egyéb munkatársat idéztek be a rendőrök a vizsgálatra.

Az eredményekre egy hónapot kell várni. Az ügyész tájékoztatása szerint a negatív teszteket megsemmisítik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét