Sarah Palin megkeresztelné a terroristákat

2014.04.28. 10:39

Emlékszik még Sarah Palinra? Ő volt Alaszka kormányzója és a Republikánus Párt alelnökjelöltje a 2008-as választásokon, aki olyan emlékezetes kijelentéseket tett, mint „fogalmam sem volt, hogy Afrika nem egy ország”. A Fegyvertartók Országos Szövetségének (NRA) összejövetelén Palin volt a sztárvendég, és a terrorizmus elleni harc elpuhulásáról beszélt.

„Az ellenségeink meg akarják semmisíteni Amerikát, de mi nem bánthatjuk őket, nehogy kényelmetlenül érezzék magukat”. Hozzátette, hogy fegyvermentes zónákat létrehozni az iskolákban és középületekben „a legnagyobb hülyeség”, Obama pedig csak „elkényezteti az ellenségeinket” – írja a Huffington Post.

Ha rám bíznák a dolgot, a terroristák megtudnák, hogy a vízbefojtással kereszteljük meg őket

– foglalta össze a közönség nagy örömére.

A vízbefojtást foglyok kínzására, vallatására használták: törülközőt terítettek a lefektetett és lekötözött fogoly arcára, majd több szakaszban vizet öntöttek rá, amivel a fulladás érzetét okozták (ezt a Zero Dark Thirty vallatásos jelenete így mutatja be). Sokáig tagadták, hogy a 9/11 után erősödő terrorizmus elleni harcban a CIA többször is használta a vízbefojtást az al-Kaida tagok vallatására. Végül 2007-ben kiderült, hogy a CIA gyakran kínzással kényszerítette ki a vallomásokat.

Barack Obama elnöksége első hónapjaiban hibának nevezte a vízbefojtást, és betiltotta a kínzásokat.