Három nigériai falu visszaverte a Boko Haram támadását

2014.05.15. 23:36

Három észak-nigériai falu lakói sikeresen visszaverték a Boko Haram nevű iszlamista terrorszervezet támadását, írja egy szemtanúra hivatkozva a BBC. Úgy tudják, hogy legalább kétszáz terrorista meghalt az összecsapásban, ami Borno állam Kala-Balge nevű részén történt.

A helyiek tudtak arról, hogy meg fogják a falvaikat támadni, így fel tudtak készülni, volt idejük megszervezni a védekezést. A szemtanú elmondása szerint már jó előre fegyveres csoportokat alakítottak, és rajtaütöttek a Boko Haram lesben álló tagjaira.

Április 15-én, szintén Nigéria északi részén, Chibokban 276 diáklányt raboltak el a felfegyverzett iszlamisták egy bentlakásos iskolából. A Borno állambeli településen Boko Haram tagok érkeztek teherautóval a lányoknak fenntartott állami középiskola épületéhez, ahova a lányok azért jöttek, hogy letegyék az év végi vizsgát. 53-an elszöktek, így 223-an kerültek a terroristák kezére.

A legújabb hírek szerint egy amerikai felderítő repülőgép is részt vesz a lányok keresésében, de még mindig nem tudják pontosan, hogy hol tartják fogva őket. Az emberrablásról itt olvashatnak hosszabban