Tekla
7 °C
19 °C

Elvette a gyógyszert a gyerekektől, és mind beszedte

2014.05.16. 20:24 Módosítva: 2014.05.16. 20:30

A 24 évesMarilee Boozert azért tartóztatták le a rendőrök a floridai Lake Cityben, mert a helyi iskola nővéreként állítólag elszedte a gyerekek gyógyszereit, hogy aztán mind beszedje azokat. A nővérke egy gyerek szerint recept nélkül kapható megfázás elleni gyógyszereket és vitaminokat adott az elkobzott gyógyszerek helyett, és megpróbálta beadni, hogy azok pont ugyanolyan jók.

A nő azért bukott le, mert ugye pszichiátriai szereket, vélhetően főként a hiperaktivitásra szedett gyógyszereket lopott, és egy idő után a szülőknek feltűnt, hogy gyerekeik máshogy viselkednek. Vagyis aktívak és nem nyugodtan bambulnak álló nap.

isk

Az iskolai nővér 5000 dolláros óvadék fejében szabadlábon védekezhet. Ugyan a Huffington Post cikke nem részletezi, hogy pontosan milyen bogyókat kapkodott be a nő, de az Egyesült Államokban nagyon népszerű a hiperaktivitásra adott Ritalin, aminek hatóanyaga a metilfenidát, a gyerekeket lenyugtatja, a felnőtteket viszont felpörgeti, valahogy úgy, mint a metanfetamin. Azaz a speed. A Ritalin éppen ezért népszerű a túlhajszolt amerikai családanyák körében, a Született feleségekben például több rész is szólt arról, hogy Lynette megeszi gyereke Ritalin-adagját, hogy bírja a hajtást.

Ritalin és a többiek

Serkentők vagy stimulánsok, amelyek gyerekeknek írnak fel figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar esetén: Adderall,Adderall XR, Ritalin, Ritalin SR, Ritalin LA, Concerta. Hatásuk körülbelül egy óra alatt jelentkezik, javul a figyelem, a viselkedés nyugodtabb lesz. Hatásuk nem tartós. Ha nem veszik be megfelelő időben a gyógyszert akkor a tünetek visszatérnek. Magyarországon ezek közül csak a Ritalin és a Ritalin LA kapható.