Kiégett egy gyermekeket szállító egyházi busz

2014.05.19. 00:26

Kiégett egy egyházi eseményről gyermekeket szállító busz vasárnap Kolumbia északi részén, a szerencsétlenségben 26 gyermek vesztette életét. Tíz sérült gyermeket kórházba szállítottak az MTI jelentése szerint.

A súlyos baleset a latin-amerikai ország északi részén, a Karib-tengeri partvidékhez közel eső Fundatión városában történt. A város polgármestere a Caracol rádiónak nyilatkozva azt mondta, hogy 26 megégett gyermekholtesttet találtak a buszban.

Juan Manuel Santos államfő előzőleg Twitter-üzenetben sajnálatát fejezte ki a szavai szerint legalább 15 halálos áldozatot követelő baleset miatt. Fundatión polgármestere, Luz Stella Duran elmondása szerint a buszon 40-50 gyermek utazott, egyetlen felnőtt, a sofőr kíséretében. A helyi média weboldalain látható felvételek egy kiégett busz elszenesedett, füstölgő vázát mutatják. A járművön, amely egy egyházi közösség tulajdona volt, egyes feltételezések szerint robbanás történt, de ennek oka nem derül ki a jelentésekből.

Súlyos autóbaleset történt vasárnap Brazília északkeleti részén is, legalább 20 ember halálát okozva. Az első beszámolók szerint a mintegy negyven embert szállító autóbusz a Ceará állambeli Canindé település határában, Fortaleza városától 115 kilométerre lerohant az országútról. A balesetet túlélő sofőr azt állítja, hogy hirtelen fékezett előtte egy motoros, s miközben megpróbálta elkerülni az ütközést, elveszítette uralmát a jármű felett. A halálos áldozatok mellett sokan súlyosan megsérültek a balesetben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport