A politikusokat hibáztatja az ámokfutó áldozatának apja

2014.05.25. 21:12

A politikusokat és fegyverlobbit hibáztatja Richard Martinez a fia haláláért. Martinez húsz éves fia, Christopher egyike volt annak a hat embernek, akiket szombatra virradóra meggyilkoltak a kaliforniai Isla Vistában. A tettes a 22 éves Elliot Rodgers volt, aki a lövöldözés előtt közzétett egy videót, amin arról beszél, hogy meg fogja ölni az egyetem legmenőbb lányait, mert mindig visszautasították a szexuális közeledését.

Nem érti, miért utasítják vissza a lányok, miközben más, nála rosszabbnak tartott férfiakat nem utasítanak vissza. Azt gondolta, ha megöli őket, akkor meglátják a többiek, hogy mégis ő volt az erősebb. Azóta az is kiderült, hogy Rodgers apja az Éhezők viadala első részének másodrendezője. 

Richard Martinez elmondta, hogy a gyáva, felelőtlen politikusokat és a fegyvertartáshoz való jog fenntartásáért küzdő NRA-t (National Rifle Association) hibáztatja a fia haláláért. "Mikor áll meg ez az őrület? Mikor mondja elég ember, hogy legyen vége az őrületnek? Túl sokan haltak meg. Azt kellene mondani magunknak, hogy eggyel sem halhatnak meg többen" - mondta.

Martinez 45 perccel azelőtt beszélt a fiával, hogy lelőtték. A szobatársa megpróbálta újraéleszteni a fiút, de nem járt sikerrel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport